Showbiz
11

Bono Vox u trenutku terorističkog napada boravio u Nici

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Frontmen rock grupe U2 Bono Vox preživio je teroristički napad u francuskoj Nici koji se dogodio prije tri dana. U njegovom spašavanju na sigurno pomogla je i specijalna antiteroristička jedinica francuske policije.

Vox je u vrijeme kada je napadač Mohamed Lahouaiej Bouhlel krenuo sprovoditi svoj krvavi plan, ubivši pri tome 84 osobe, među kojima i desetero djece, večerao u obližnjem restoranu La Petite Maison. Pjevač inače ima kuću u Nici i u restoranu je uživao s prijateljima kada je oko 22:30 sati 14. jula počeo masakr.

"S obzirom na to da je restoran blizu trga u Nici, policija je bila nepovjerljiva prema svima te je naredila prisutnima da dignu ruke u zrak. Bono je ustao i postupio po naređenju, kao i svi drugi", izjavila je Anne-Laure Rubi, vlasnica restorana.

Nakon što su ga prepoznali, kao i još nekoliko poznatih javnih ličnosti, Vox je s prijateljima, pod pratnjom policije, sproveden na sigurno. Bono se noć neposredno prije napada pohvalio prekrasnom fotografijom munje kako sijeva iznad Francuske.

Storm over France , July 14 - Adam

Fotografiju objavljuje U2 Official (@u2)

Inače, ovo je već treći put da se pjeval nađe u rizičnoj situaciji. U novembru prošle godine, Vox je imao probu u Parizu u vrijeme kada su pripadnici IDIL-a napali teatar Bataclan, kada je ubijeno 89 ljudi.

Objavljena je također informacija da je napad u Nici izbjegla i Rihanna, koja je tu noć trebala održati koncert u priobalnom gradiću.