Showbiz
0

Bono Vox ponudio posao ocu Madonninog usvojenog sina

FENA
Revni aktivist Bono Vox ponudio je posao Yohaneu Bandi, ocu Madonninog usvojenog sina Davida, kako bi ovaj mogao vratiti dijete. Dio je to globalnog plana pomoći zemljama u razvoju, po cijenu prijateljstva.

"Nastojimo otvoriti poslove u Africi. Tada će ljudi moći zadržati svoju djecu", izjavio je Bono, referirajući se na debatu koja je okružila Madonnino posvajanje afričkog siročeta.

Kraljica popa se zbog "baby-shoppinga" našla pod prismotrom aktivista za ljudska prava koji će 2007. odlučivati može li usvojiti dijete ili ono treba biti vraćeno svojem biološkom ocu Yohaneu Bandi i njegovoj novoj ženi u bolestima i gladi opustošenom Malaviju.

Iako je prvo izjavio kako joj treba zapljeskati, a ne kritizirati je, Bono je spreman svojim "dugoročnim" planovima stati na put Madonninom novom majčinstvu, jer, kako navodi Sun, namjerava Yohaneu Bandi ponuditi posao u svojoj firmi.

Naime, sa ženom Ali Hewson i dizajnerom Roganom Gregoryjem, Bono je 2005. lansirao "porodični" modni biznis Edun, kao odgovor na kapitalističko izrabljivanje radnika u nerazvijenim zemljama.

Njihova je misija dovesti proizvodnju u Afriku te kroz rad i edukaciju pomoći crnom kontinentu da se izvuče iz siromaštva. Kombiniranjem etičkog pristupa proizvodnji i modnih trendova, Edun je okupio brojne slavne koji nošenjem izražavaju stav i potporu.

Najnovijom kampanjom "One" u sklopu koje su dizajnirane tematske majice, nastoji se prikupiti sredstva za oboljele od AIDS-a u Lesothu, a pamuk od kojeg su istkane, potječe upravo iz tog dijela Afrike.