Danas se jako vole
0

Bono otkrio da ima polubrata za kojeg godinama nije znao: Otac je to držao u tajnosti

I. B.
Bono Vox jedna je od najvećih svjetskih rock zvijezda (Foto: EPA-EFE)
Bono Vox jedna je od najvećih svjetskih rock zvijezda (Foto: EPA-EFE)
Legendarni frontmen grupe U2 Bono otkrio je kako ima polubrata za kojeg je saznao tek godinama kasnije, a kojeg je njegov otac dobio sa drugom ženom.

U razgovoru za BBC Radio 4 Desert Island Discs podijelio je više detalja.

"Imam još jednog brata, kojeg volim i obožavam, a za kojeg dugo nisam znao", rekao je 62-godišnjak, "Moj otac imao je duboko prijateljstvo s jednom prekrasnom ženom, koja je dio porodice, a onda su dobili i dijete. Sve to se držalo u tajnosti".

Iris, majka pjevača koja je umrla 1974. godine nije znala da njezin suprug ima dijete sa drugom ženom, a Bono je za još jednog člana svoje porodice saznao tek 2000. godine.

Odmah po saznanju razgovarao sa svojim ocem s kojim je imao "komplikovan odnos".

"Pitao sam ga voli li moju majku, a on je potvrdio. Pitao sam ga i kako se to moglo dogoditi, a on je jednostavno rekao: 'Može', objasnivši da pokušava to ispraviti. Nije se ispričavao, samo je rekao da je to činjenica. I ja sam se s tim pomirio", prisjetio se glumac.

Bono je razmišljanja kako je njegov otac prolazio kroz mnogo toga, jer mu je "glava mu bila na jednom, a srce na drugom mjestu".

Pjevač koji ima i brata Normana, progovorio je i o smrti svoje majke koja je preminula od aneurizme mozga kada je on imao samo 14 godina. Istakao je kako je gubitak nje imao ogroman utjecaj na njegovu proodicu.

"To je džepna psihologija, ali zatim sam pronašao drugu porodicu - osnovao sam U2, našao sam svoju suprugu Ali, sve se dogodilo prilično brzo", rekao je.

Bono se, inače, proslavio ranih 1980-ih, a danas važi za jednu od najvećih rock zvijezda na svijetu.

Napisao je mnoge od najuspješnijih pjesama grupe, među kojima su "Vertigo", "Beautiful Day", "One", "With Or Without You" i "I Still Haven't Found What I'm Looking For". Poznat je i kao veliki borac za ljudska prava. Sarajlije je osvojio pjesmom "Miss Sarajevo" koju je 1995. napisao sa Brianom Enom te dvije godine kasnije i koncertom sa grupom koji je održao u ratom razorenom Sarajevu.

Kasnije ove godine planira objaviti svoju autobiografiju.