Preplašeni Swayze progovorio
0

"Bojim se da imam samo još dvije godine života"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U prvom televizijskom intervjuu koji je dao otkako mu je dijagnosticiran rak pankreasa, glumac Patrick Swayze je priznao da je preplašen, ljut i "da prolazi kroz pakao" te da mu preostaju samo još dvije godine života, javlja Reuters.

Zvijezdi filma "Prljavi ples" prošle godine pronađen je jedan od najsmrtonosnijih oblika raka, a u TV emisiji voditeljice Barbare Walters izjavio je da su mnoge prognoze ljekara govorile kako je "odavno trebao biti mrtav."

Također, priznao je da mu je ostalo još vrlo malo vremena.

"Mislim da bi pet godina bila previše nerealna želja. Ako je vjerovati statistikama, vjerovatno još dvije godine. Želim da poživim dok ne nađu lijek", kaže slavni glumac.

Prema podacima Američkog udruženja oboljelih od raka, većina bolesnika s rakom pankreasa umre u roku od šest mjeseci.

"Možete se kladiti da prolazim kroz pakao", rekao je Swayze u intervjuu za televiziju ABC. "Mnogo je tu straha. Da, preplašen sam. Da, ljut sam. Da, pitam se - zašto ja?"

Ipak, ovaj hrabri čovjek negira špekulacije da je bio na samrti.

"Umirem li? Predajem li se? Jesam li na samrtnoj postelji? Pozdravljam li se sa ljudima? Ne, nikako", istakao je.

U januaru 2008. Swayzeju su ljekari dijagnosticirali četvrti stepen raka pankreasa koji se proširio i na njegovu jetru. Išao je na hemoterapije i bio liječen eksperimentalnim lijekovima. Ipak, javnost je iznenadio prihvativši ulogu u TV seriji "The Beast" koju je snimao u Čikagu pet mjeseci, a od toga samo se jedan i po dan nije pojavio na snimanju.