{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blindirana jahta s radarskim sistemom

S
Sarajevo-x.com
6.10.2008. u 16:41
0
0
Blindirana jahta s radarskim sistemom
0
Kad imate bogatstvo od otprilike 20 milijardi američkih dolara, možda vam se i može oprostiti kad se opsjednuti vlastitom sigurnošću. Ekscentrični Roman Abramovič je, prema pisanju stranih medija, naručio vrtoglavo skupu jahtu koja se posebno za njega izrađuje u Njemačkoj.
Ruski milijarder Roman Abramovič je zbog sigurnosti naručio blindiranu mega jahtu s detektorima za nosače raketa i posebnim radarskim sistemom koji otkriva rano približavanje potencijalnih piratskih ili terorističkih brodova.Ogromna jahta dužine 167 metara, koštala je skoro 300 miliona dolara i biće najveće plovilo ikad konstruisano u privatne svrhe.

Jahta 41-godišnjeg Abramoviča izrađuje se specijalno u jednom brodogradilištu u Njemačkoj gdje su izrađeni i ratni brodovi Otta Von Bismarcka.

Ovo plovilo imaće također i blindirane prozore, mjesta za dva helikoptera i specijalnu posaduod 70 članova. Jedan dio posade uključivaće i članove bivših Specijalnih snaga za upravljanje brodovima.Ruski tajkun ima još tri ogromne jahte, ali nijedna od njih nema dobar sigurnosni sistem, prenose britanski mediji.

U posljednje vrijeme učestali su piratski napadi na otvorenom moru, pa Abramovič više nije zadovoljan sa "starim" jahtama, mada najčešće krstari mirnim Mediteranom.

Roman Abramovič i njegova 26-godišnja djevojka Daria Zhukova dosta vremena provode krstareći, a na novom brodu će moći primati i više gostiju, jer nova jahta ima 24 luksuzne kabine rezervirane samo za goste, kao i kino -dvoranu, bazen i noćni klub.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: