Spoj talenta i ekscentričnosti
0

Bizarne činjenice o Nicolasu Cageu

Sarajevo-x.com
Jedan od najplaćenijih glumaca današnjice Nicolas Cage ponovo osvaja američke kino dvorane sa svojim posljednjim hitom, filmom 'Knowing', no njegov privatni život isto tako oduvijek ispunjava novinske naslove i privlači pažnju javnosti.

Talentirani Nicolas Cage ostvario je brilijantne uloge na velikom platnu glumeći u nezaboravnim filmovima kao što su 'National Treasure','Raising Arizona', 'Moonstruck','Adaptation','The Weather Man" i 'Bangkok Dangerous' i mnogim drugim uspješnim i neuspješnim filmovima, no Nicolas Cage je i u privatnom životu poznat kao ekscentrik i nepredvidiva osoba. Portal Getback.com. napravio je listu nekih njegovih neobičnih hobija i postupaka kojima je glumac šokirao javnost:

  • Nicolas Cage je na snimanju filma 'Vampire's Kiss' pojeo tri žohara, nije htio uzeti dublera, a i sam je promijenio scenario jer je originalno njegov lik trebao jesti sirova jaja. Cage to nije smatrao dovoljno brutalnim za film o vampirima, pa je sam odlučio pojesti žohare.

  • Glumac je poznat po kolekciji egzotičnih kućnih ljubimaca kao što su morski pas, hobotnica, gušter i krokodil, a jedno vrijeme je imao i dvije kraljevske kobre. U večernjem televizijskom showu Jaya Lenoa se pohvalio kobrama, no brzo ih se morao riješiti jer su komšije prijavile policiji da glumac ima opasne otrovnice u kući.

  • Poznato je da je Cage veliki ljubitelj nekretnina, jednom je čak u istom danu kupio 15 kuća. No, prava strast slavnog glumca su dvorci, a posjeduje dva. Jedan od njih, Schloss Neidstein nalazi se u Bavarskoj i ima 28 raskošnih prostorija, dok je drugi, Midford, kupio 2007. , a nalazi se u engleskom mjestu Bath.

  • Nicolas Cage skuplja i skupocjene automobile, u zavidnoj kolekciji ima rijetki Ford GT, porsche Sportster, Triumph Spitfire 1500, ali svakako najvrijedniji primjerak kojeg posjeduje jeste Lamborghini Miura SVJ specijalno napravljen za iranskog šaha Rezu Pahlavija.

  • Kad je Cage zaprosio glumicu Patriciu Arquette, slavni par se poznavao samo jedan dan. Glumica je tad napravila spisak stvari koje Cage treba napraviti da bi dokazao da je ozbiljan. Kad su zahtjevi s popisa ubrzo bili ispunjeni (uključivši potpis slavnog književnika J.D. Salingera) Patricia Arquette je pobjegla glavom bez obzira jer se uplašila glumčeve pretjerane želje za brakom. Kasnije, par se ipak vjenčao, ali brak je trajao samo devet mjeseci.

  • Cage je opsjednut stripovima, svoje umjetničko prezime Cage uzeo je od strip junaka Lukea Cagea, a sina kojeg ima s trećom ženom Alice Kim Cage, nazvao je Kal-el po pravom imenu strip heroja Supermena. Svoju kolekciju stripova Cage je prije par godina prodao za 1,6 miliona dolara.

  • U avgustu 2001. godine Cage se iznenada oženio kćerkom Elvisa Presleya, Lisom Marie. Brak je smatran velikom bizarnošću s obzirom da je Cage bio opsjednut umrlim 'kraljem rock'n'rolla', a jedna od njegovih kuća bila je prepuna suvenira, slika, odijela i ostalih stvari s likom i djelom Elvisa Presleya. Brak je potrajao samo četiri mjeseca.

  • Nicolas Cage potiče iz slavne porodice Coppola, a kako je sam jednom izjavio, to je 'porodica najsličnija onoj iz Kuma'. Pored talenta, slavne Coppole Francis, Sofia i Carmine i Nicolas dijele još jednu zajedničku stvar, imaju neobične strasti i hobije.