Stariji sin punoljetan
105

Bivši suprug Britney Spears traži da ona poveća alimentaciju na 40.000 dolara mjesečno

L. R.
Britney Spears i Kevin Federline (Foto: Shutterstock)
Britney Spears i Kevin Federline (Foto: Shutterstock)
Bivši suprug Britney Spears, Kevin Federline želi da ona poveća alimentaciju za djecu na 40.000 dolara mjesečno.
Naime, on želi veći iznos sada kada njihova djeca u potpunosti žive s njim. Federline je do sada primao iznos prema polovini vremena kojeg je provodio sa sinovima.

Sean Preston (17) i Jayden James (16) posljednjih su nekoliko godina u potpunosti živjeli s ocem, a prošli su se mjesec s njim preselili na Havaje.

Kako prenosi TMZ, on čak i planira ići na sud kako bi riješio pitanje alimentacije. No, ono što je važno napomenuti da je danas njihov najstariji sin napunio 18 godina i prema tome Britney ne bi trebala davati alimentaciju za njega. Međutim, njihovom drugom sinu Jaydenu je dužna isplaćivati alimentaciju do juna 2025. godine.

Mediji su se obratili Federalineovom predstavniku, ali nisu dobili odgovor. No, njegov advokat Mark Vincet Kaplan ranije je rekao kako dječaci nisu dugo bili u kontaktu s majkom i da su tek u julu ove godine počeli ponovo komunicirati s njom.

Podsjećamo, vijest o alimentaciji dolazi usred njenog razvoda s drugim suprugom Samom Asgharijem. Inače, Spears je s Federlineom bila u braku od oktobra 2004. do jula 2006. godine, a sinove je rodila 2005. i 2007. godine.