Zajedno se drogirali
0

Bivši suprug Amy Winehouse ne smatra se odgovornim za njenu smrt iako je poticao njenu ovisnost

L. R.
Amy Winehouse/Blake Fielder-Civil (Foto: EPA/screenshot)
Amy Winehouse/Blake Fielder-Civil (Foto: EPA/screenshot)
Bivši suprug Amy Winehouse Blake Fielder-Civil jučer je izjavio kako se ne smatra odgovornim za njenu smrt.
Naime, on je jučer gostovao povodom 40. godina od njenog rođendana u emisiji "Good Morning Britain" gdje je govorio o tome kako je donosio pogrešne odluke koje su utjecale na nju, ali da se ne smatra odgovornim za njenu smrt.

"Osjećam, da budem iskren, da sam jedina osoba u toj priči koja je ikad smatrala odgovornom", rekao je za Fiedler-Civil.

On je govorio o vremenu provedenom s Amy Winehouse i o tome da je i sam kao 20-godišnjak bio ovisnik o teškim drogama te da ni sebi nije mogao pomoći, a kamoli nekome drugom ovisniku.

Voditelj Ben Shephard naveo je da je Winehouse bila jedna veoma osjetljiva i dobra osoba, a Fielder- Civil mu je to potvrdio i dodao da su baš te karakteristike bile ono s čime su se ljudi povezali u njenim pjesama.

Fielder-Civil i Winehouse imali su buran brak koji je trajao samo dvije godine i to od 2007.do 2009. godine. Tokom godina, mnogi su nastavili kriviti upravo njega jer je poticao njene ovisnosti, koje su je na kraju dovele do smrti u 27. godini u julu 2011. godine.

U intervjuu iz 2008. godine, Fielder-Civil je rekao da je priča o njihovoj konzumaciji droga bila pogrešno predstavljena te da je Amy samostalno odlučila koje će droge koristiti.

"Stvar s drogom je nešto što mi se pripisuje godinama. Činjenica je da smo se ja i Amy drogirali zajedno samo šest mjeseci našeg braka. To je bilo to. Prije toga, Amy se nije drogirala. Ona je pušila kanabis, a ja sam uzimao heroin možda četiri ili pet puta", rekao je tada za medije.