Divan gest
36

Bivši bubnjar Nirvane kuhao preko 16 sati za beskućnike, na meniju bilo meso sa roštilja

L. R.
Dave Grohl (Foto: Twitter)
Dave Grohl (Foto: Twitter)
Bivši bubnjar Nirvane i osnivač benda Foo Fighters Dave Grohl nedavno je uočen na jednoj humantiranoj akciji gdje je spremao obroke za beskućnike.

Američki muzičar pojavio se u srijedu oko ponoći u centru The Hope Mission u Los Angelesu sa svojim stvarima kako bi prenoćio, a sa sobom je ponio i opremu za roštiljanje.

Kako prenose strani mediji, Grohl je narednih 16 sati pripremao razne obroke za beskućnike i siromašne, a na meniju se našlo meso poput junećih rebara, svinjskog buta, pilećih prsa te salate od kupusa i raznih grahorica.

Također, mediji su naveli da su svjedoci vidjeli koliko je Grohl bio praktičan kroz cijeli proces, pazeći da sve bude savršeno dok je radio u kuhinji. Čak su naveli da je sam snosio sve troškove i spavao na parkiralištu u blizini dok se trajale pripreme.

Kada je došlo vrijeme za posluživanje, on je razgovarao s osobljem centra Hope Mission i sa gostima koji žive tamo u skloništu. Sve u svemu, informacije zaposlenika navode da je njegova velika gozba s roštiljem pomogla da nahrane oko 450 gostiju i 50 članova osoblja.