Samantha Bennington
23

Bivša supruga Chestera Benningtona: Volio je pjevati za svakog, molim se da više ne pati

Klix.ba
Chester i Samantha Bennington (Foto: Kevin Mazur)
Chester i Samantha Bennington (Foto: Kevin Mazur)
Samantha Bennington, bivša supruga Chestera Benningtona, pjevača Linkin Parka koji se nadavno objesio u 41- godini u njegovoj kući u Las Vegasu, smogla je snage nakon njegove iznenadne smrti i oglasila se na Facebooku.

"Molim se iz duše da je u miru i da više ne pati", napisala je Samantha koja je bila u braku s Chesterom od 1996. do 2005. godine.

Samantha je naglasila kako je veoma počastvovana i zadovoljna onim što su ona i Chester zajedno izgradili, ali i totalno shrvana zbog svega što se desilo.

"Chester je bio moj najbolji prijatelj, muž, otac mog sina i poslovni partner. Hvala ti za najvrijedniji poklon ikada, našeg predivnog sina Denvera", dodala je Samantha.

Bivša Chesterova supruga i sin Denver su veoma duhovni i, kako piše Samantha, vjeruju kako ljudske duše imaju ugovor prema kojem "dolazimo na ovaj svijet sa saznanjem o našoj sudbini i kada je ispunimo, idemo dalje u veće vibracije energije".

"On je ispunio njegovu sudbinu pomažući drugima svakim korakom kroz muziku, rukovanje, razgovor ili zagrljaj. Nema veze da li ste ga vidjeli na pozornici ili imali priliku upoznati ga, zaista je svakog dirnuo na pozitivan način. Volio je pjevati za svakog od vas i za sve prijatelje i porodicu kod kuće. Obećavam da ću nastaviti veličati sjajnog čovjeka koji je imao integritet, poniznost i ljubaznost, a najvažnije od svega suosjećanje i ljubav. Osjećam da si prisutan kao anđeo čuvar i jako sam zahvalna na tome", napisala je Samantha.

Chester je poslije Samanthe bio u braku s Talindom Ann Bentley koja se krajem prošle sedmice prvi put oglasila nakon njegovog samoubistva.

"Prije sedam dana sam izgubila moju srodnu dušu, a moja djeca su izgubila njihovog heroja. Imali smo život iz bajke, a sad se preokrenuo u neku tužnu šekspirsku tragediju. Kako da krenem dalje? Kako da sastavim moju slomljenu dušu? Jedini odgovor koji znam jeste da odgojim naše bebe sa ljubavlju koja je ostala u meni", napisala je Bentley.

Podsjećamo, Chester se 20. jula objesio na vrata spavaće sobe u stanu u Palos Verdes Estatesu u Las Vegasu. On se dugo borio s ovisnošću o alkoholu i drogama, a u djetinjstvu su ga seksualno zlostavljali prijatelji njegovih roditelja. Često je govorio kako će počiniti samoubistvo zbog sjećanja na neugodnu prošlost.