Traume iz djetinjstva
3

Bivša menadžerica: Tom je pun bijesa i ogorčenosti

Klix.ba
Tom Cruise
Tom Cruise
Bivša menadžerica Toma Cruisea Eileen Berlin i jedna od rijetkih osoba koja zna sve tajne holivudskog glumca kaže da je znala da je njegov brak s Katie Holmes osuđen na propast.

Berlin je prvi put u javnosti progovorila o Tomu i njegovom životu otkako je postao njen klijent u 18. godini. Tvrdi da su traume iz djetinjstva krive za raskol njegova tri braka. Glumac rođen kao Thomas Cruise Mapother IV je kao dijete patio od disleksije, nerijetko je bio žrtva zlostavljanja svojih vršnjaka, a batine je dobijao i od oca koji ga je kasnije napustio. Sa 15 godina je ušao u sjemenište u namjeri da postane sveštenik.

"Majka je od njega tražila da ode od kuće jer je kao tinejdžer imao problema sa alkoholom. Tom je bio pun bijesa i ogorčenosti jer ga je napustio biološki otac napustio. Svaki put kad bih ga vidjela bio je sa drugom djevojkom. Želio je svima dokazati da je poželjan ili je jednostavno želio biti voljen", kaže Berlin koje nije bila nimalo iznenađena kada je čula vijest o razvodu od Katie.

"Iznenađena sam što je to tako dugo trajalo kao što sam bila iznenađena kada je oženio Mimi Rogers ili što je nejgov brak s Nicole Kidman trajao 10 godina", ističe Cruiseova bivša menadžerica.

Glumac je, kaže, bio sklon naglim promjenama raspoloženja i izljevima bijesa. Tom je na početku njihove saradnje živio u kući Eileen Berlin. "Želio je da se prema njemu ponašamo kao prema zvijezdi. Po kući bi hodao u tanga gaćicama i divio se svom odrazu u ogledalu. Ponosio se svojim tijelom", priča Berlin.

Čestitka koju je Tom poklonio Eileen Berlin za rođendan
Čestitka koju je Tom poklonio Eileen Berlin za rođendan
Tom je imao i ljepšu stranu. Bio je sladak i kulturan, a Eileen kaže da je nju posebno poštovao. "Bio je veoma zatvoren i nije znao pokazati svoja prava osjećanja. Sigurna sam da su i njegove supruge naišle na istu prepreku", ispričala je Tomova bivša menadžerica.

Prema njenim riječima, Tom je bio savršen kandidat za scijentologiju koja mu je, kako je tvrdio, pomogla da prebrodi poremećaj učenja koji je vukao iz djetinjstva. "Nije vjerovao u terapije, ali su mu očigledno bile potrebne. On jednostavno ne zna kako održati vezu jer se u svakoj vezi čovjek mora otvoriti, a on to nije mogao zbog ong što mu je uradio otac u djetinjstvu. Svijet danas vidi zgodnog, bogatog muškarca, a ja još uvijek vidim malog dječaka", zaključuje Berlin.