Showbiz
0

Bivša gimnastičarka kriva za Putinov razvod?

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Vijest o razvodu ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegove supruge Ljudmile ponovno je potaknula priče o Putinovoj navodnoj ljubavnici, bivšoj gimnastičarki Alini Kabajevoj.

Putin već godinama demantira glasine o ljubavnoj aferi sa zanosnom Alinom Kabajevom koja se 2007. učlanila u Putinovu stranku Jedinstvena Rusija, a ubrzo je postala i zamjenica predsjednika Dume.

Kada je list Moskovski korespondent 2008. godine objavio informaciju da će se njih dvoje vjenčati. Putin je to demantirao, ali Alina nije željela ništa reći. List je tada objavio da se Putin rastao od svoje supruge te da bi se trebao oženiti Kabajevom.

Priče o njihovom intimnom odnosu nisu prestale, a posebno ih je potaknuo i odnos koji je Putin imao sa svojom suprugom Ljudmilom. Ona se naime, rijetko s njim pojavljivala u javnosti.

U Rusiji se moglo čuti i kako Putin s Alinom ima djecu, dječaka i djevojčicu te da oni žive u Sočiju na obali Crnog mora.

Atraktivna gimnastičarka dobitnica je olimpijskih medalja iz Atine i Sydneya, a nakon povrede 2007. prestala se baviti sportom i ušla u politiku.