"Bilo je očajnički tužno"
20

Bivša djevojka Matthewa Perryja tvrdi da je glumac zalijepio ruke za koljena kako bi se prestao drogirati

L. R.
Matthew Perry (Foto: EPA-EFE)
Matthew Perry (Foto: EPA-EFE)
Bivša djevojka Matthewa Perryja Kayti Edwards tvrdi da je pokojni glumac pokušao koristiti bizarne metode uz pomoć kojih bi se prestao drogirati.
Naime, Kayti Edwards u posljednjem intervjuu za britanski The Sun navela je kako je Perry zalijepio ruke za koljena u očajničkom pokušaju da prestane uzimati droge.

"Bila sam kod Matthewa u Hollywood Hillsu. Bio je u lošem stanju. Cijelu noć je konzumirao obilje droga, najvjerovatnije kokain u kombinaciji s drugim supstancama. Našla sam Matthewa na kauču s rukama zalijepljenim za noge. Bilo je očajnički tužno. Morala sam upotrijebiti skidač laka za nokte i maslinovo ulje da ga oslobodim", objasnila je Edwards.

Ističe kako su posljedice te večeri bile strašne.

"Doslovno smo mu čupali dlake s nogu i iza njega su ostale crvene, sirove mrlje, bilo je prilično užasno", prisjetila se.

No, ovo nije prvi put da se Edwards oglašavala o njegovom životu gdje je izjavila da ne vjeruje da se on tek tako utopio u jacuzziju. Tada još uvijek nije bio otkriven zvanični uzrok smrti, ali ona je smatrala da je Perry preminuo od predoziranja.

Nažalost, izvještaj o njegovoj obdukciji pokazao je da je bila u pravu, a kao uzork smrti slavnog glumca utvrđeno je da je preminuo od akutnih učinaka ketamina.

Inače, Edwards je bila u vezi sa zvijezdom serije "Prijatelji" 2006. godine nakon što ga je upoznala na sastanku Anonimnih alkoholičara, a ostala je s njim u prijateljskim odnosima nakon prekida te 2011. godine radila kao njegova asistentica.