Showbiz
0

Bivša asistentica Lady Gage tvrdi da je morala s njom da dijeli i krevet

Klix.ba
Jennifer O'Neill i Lady Gaga
Jennifer O'Neill i Lady Gaga
Nekadašnja cimerka, prijateljica i lična asistentica Lady Gage, Jennifer O'Neill tvrdi kako je morala da sa pjevačicom dijeli i krevet, kako bi joj stalno bila na usluzi.

"Porota će odlučiti da li je Lady Gaga zahtijevala od O'Neill ikakav prekovremeni rad i da li joj je ona morala biti dostupna 24 sata dnevno tokom čitave sedmice, kao što tvrdi u tužbi iz 2011. godine", rekao je američki okružni sudija Paul Gardephe. Suđenje je zakazano za 4. novembar.

O'Neill je za pjevačicu radila jedan do dva mjeseca početkom 2009. te 13 mjeseci od februara 2010. Sudija navodi da se obje strane slažu da je O'Neill trebala biti dostupna u svakom trenutku.

Gardephe je presudio da se O'Neillino vrijeme "po pozivu" može potencijalno okarakterisati kao prekovremeni rad za koji treba dobiti kompenzaciju.

O'Neill tvrdi da joj je plaćano 50 hiljada dolara godišnje za prvi angažman te 75 hiljada dolara godišnje za drugi angažman. Advokati nisu imali nikakvih komentara.

U svojoj pisanoj odluci, Gardephe je primjetio da su advokati rekli kako su Gaga i O'Neill često spavale u istom krevetu, budući a O'Neill nikada nije imala svoju hotelsku sobu tokom turneja i trebala je da ispuni sve Gagine potrebe tokom noći.

O'Neill je u iskazu navela da, ukoliko bi Gaga gledala DVD tokom noći i dosadio bi joj, probudila bi je da ustane i promijeni DVD.

"Svaki dan je bio radni dan za nju, pa tako i za sve nas", rekla je O'Neill i dodala da je potrošila 7.168 sati neplaćenog prekovremenog rada, te da joj Gaga sada duguje više od 380 hiljada dolara.

"Ne možete planirati. Nemate takav raspored da se prijavite i sjedite za radnim stolom četiri sata, pa se odjavite na kraju radnog dana. U ovom slučaju je kada vas trebam, vi ste dostupni", rekla je Lady Gaga u svom iskazu.

O'Neill je svjedočila i da je bila odgovorna za povremeno praćenje Gaginih e-mailova i telefonskih komunikacija, te brigu o njenom prtljagu od 20 torbi. Bila je odgovorna i da osigura da je "posebna hrana" dostupna na svakoj lokaciji te da Gaga na vrijeme stigne na svaki koncert i ima dovoljno vremena za frizuru, šminku i zagrijavanje glasa. Pomagala joj je u presvlačenjima tokom koncerata, tuširanja, donošenja leda, čaja, večere, itd.

Lady Gaga je ranije tvitala kako je O'Neill njena nekadašnja najbolja prijateljica, još od 19. godine, kada su se upoznale u New Yorku.

Sudija je ukazao da su se dvije žene upoznale kada je Gaga uselila u O'Neillinu zgradu na Manhattanu, prije 2008., kada su postale cimerice i prijateljice. O'Neill je ponuđeno mjesto Gagine lične asistentice, jer su prijateljice, a imala je i iskustva u muzičkoj industriji.