Dok sin obrće milione
66

Biološka majka Marija Balotellija radi kao čistačica

Klix.ba
Rose Barwuah
Rose Barwuah
Biološka majka nogometaša i multimilionera Marija Balotellija dobila je novi posao u svojoj borbi da spoji kraj s krajem, radit će kao čistačica u jednom poslovnom kvartu.

I dok zvijezda Manchester Cityja na treninge i utakmice dolazi u 120.000 funti vrijednom bijelom Bentleyju, njegova majka Rose Barwuah do svog posla na periferiji Manchestera odlazi autobusom, piše britanski Mirror.

Rose (46) i njen suprug Thomas su dali Marija na usvajanje porodici Balotelli kad mu je bilo dvije godine, jer su živjeli u malom i neuslovnom stanu u Bresci, a Mario je imao infekciju opasnu po život. Rose je preselila u blizinu Manchestera prošlog Božića, kako bi bila što bliže sinu. Mario ju je od tada posjetio tu nekoliko puta, dolazeći upravo u bijelom Bentleyju koji je izazivao divljenje kod lokalnog stanovništva.

"Došla je iz Italije sa svojom kćerkom i mnogi ljudi u selu u kojem živi ne mogu vjerovati da radi kao čistačica dok njen sin obrće milione. Sasvim je očigledno da ona ne želi ni dio od Mariovog novca, došla je tu samo kako bi mu bila bliža i mogla ga vidjeti. Uskoro bi u Englesku trebao doći i njen suprug Thomas, jer se Rose ne namjerava vraćati u Italiju", rekao je izvor.

I sama Rose je potvrdila da ne viđa sina tako često. "On danas ima svoj život, a ja svoj", kazala je kratko novinarima.