Bill Cosby uzvraća: Podnio tužbu protiv sedam žena koje su ga tužile za zlostavljanje

Klix.ba
15.12.2015. u 07:52
0
4
Bill Cosby uzvraća: Podnio tužbu protiv sedam žena koje su ga tužile za zlostavljanje
0
Bill Cosby uzvraća: Podnio tužbu protiv sedam žena koje su ga tužile za zlostavljanje Foto: EPA
Slavni glumac komičar Bill Cosby odlučio je podnijeti tužbu protiv sedam žena koje su ga ranije optužile za seksualno zlostavljanje. Cosby je na udaru javnosti zbog višestrukih optužbi da je seksualno zlostavljao desetine žena. Sada je odlučio podnijeti kontratužbu zbog klevete i narušavanja reputacije.
Cosby je u obrazloženju tužbe istakao kako su ga "neosnovane" tužbe koštale brojnih projekata, a između ostalog i nove komedije na NBC-u.

Njegova braniteljica Monique Pressley je istakla kako su žene protiv njenog klijenta iznosile lažne, maliciozne i pogrdne optužbe za bludnje radnje, a sve s ciljem pribavljanja imovinske koristi.

Zbog narušavanja ugleda i klevete Cosby je tužio Tamaru Green, Theresu Serignese, Lindu Traitz, Louisu Moritz, Barbaru Bowman, Joan Tarshis i Angelu Leslie. Njihov advokat Joseph Cammarata smatra kako Cosby ovim činom želi skrenuti medijsku pažnju, te da postoje još desetine žena koje će potvrditi da ih je glumac seksualno zlostavljao.

Sve dosadašnje optužbe Cosby je negirao. Njegovi branitelji su naveli da je glumac odlikovan brojnim nagradama, među kojima su Emmy iz 1998. godine te predsjednička Medalja slobode iz 2002. godine.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: