Nakon zatvora
87

Bill Cosby razmišlja o turneji u 2023. godini: Želim biti opet onaj kakvog me publika poznaje

L. R.
Cosby je glumio u televizijskoj komediji "The Cosby Show" (Foto: Facebook)
Cosby je glumio u televizijskoj komediji "The Cosby Show" (Foto: Facebook)
Komičar i glumac Bill Cosby je u srijedu prilikom gostovanja u radijskoj emisiji "WGH Talk" s voditeljem Scottom Spearsom izjavio da je moguć njegov povratak na turneju u 2023. godini.
Nakon što se suočio s brojnim optužbama za seksualno zlostavljanje i odslužio kaznu u zatvoru zbog osude za teški napad, koja je kasnije poništena, kontroverzni komičar Bill Cosby najavio je mogući povratak na turneju u 2023. godini.

"Kad izađem iz ovoga, osjećam da ću moći nastupiti i biti Bill Cosby kakvog me publika poznaje", rekao je Cosby u emisiji.

Cosbyjev predstavnik, Andrew Wyatt, potvrdio je za časopis "Variety" da komičar očekuje proljeće kako bi krenuo na turneju. Odgovarajući na pitanje o tome može li 2023. biti godina turneje, Cosby je odgovorio:

"Da. Da, jer postoji toliko zabave u ovom pripovijedanju koje ja radim. Prije mnogo godina, prije možda deset godina, shvatio sam da je bolje to reći nakon što to napišem.”

Cosby je poznat po ulozi Cliffa Huxtablea u televizijskoj komediji "The Cosby Show", koja se snimala osamdesetih godina prošlog vijeka. No, u posljednjih dvadeset godina nosi se s brojnim optužbama, nakon što je više žena tvrdilo da ih je Cosby seksualno zlostavljao.

Cosby, koji sada ima 85 godina, osuđen je u Pennsylvaniji u aprilu 2018. zbog optužbi za seksualno zlostavljanje. Oslobođen je 2021. nakon gotovo tri godine zatvora nakon što je presudu poništio državni Vrhovni sud.