Showbiz
10

Bill Cosby prekinuo šutnju o optužbama za silovanja

Klix.ba
Popularni glumac Bill Cosby progovorio je prvi put o optužbama za seksualno zlostavljanje, kazavši kako očekuje da će "crni mediji" ostati neutralni u ovoj priči. U intervjuu za New York Post komičar se zahvalio svojoj supruzi na tome što je ostala jaka i uz njega.

Cosby je optužen za seksualno zlostavljanje nekoliko desetina žena i rekao je kako nije ništa komentirao, po savjetu advokata.

"Jedino očekujem od 'crnih medija' da zadrže standard izvrsnosti u novinarstvu i kada budu radili ono što trebaju da budu neutralni u razmišljanju", rekao je Cosby.

Novinarka New York Posta Stacy Brown kazala je kako je glumac zvučao "optimistično" tokom telefonskog razgovora. Glumac je kazao kako su mu ljubav i snaga njegove supruge pomogle da se bori s kontroverzom.

Policija u Los Angelesu nedavno je otvorila istragu o navodima Judy Huth kako ju je Cosby silovao kada je imala 15 godina. Huth je kazala kako joj je Cosby davao alkohol i primorao je da seksualno opći s njim u spavaćoj sobi u Playboyjevoj vili 1974. godine. Cosby je kazao kako ona samo pokušava izvući novac od njega i da su njene tvrdnje "potpuna laž".

Glumac nikada nije osuđivan za bilo kakva krivična djela, a zbog istrage je otkazao turneju i brojne projekte.