Udala se u Bijeloj kući
10

Bidenova unuka pozirala za Vogue, pokazala kako je izgledala priprema za vjenčanje

I. S.
Naomi i Jill Biden (Foto: Vogue/Norman Jean Roy)
Naomi i Jill Biden (Foto: Vogue/Norman Jean Roy)
Naomi Biden, unuka Joea i Jill Biden, udala se prije nekoliko dana u vrtu Bijele kuće. Ekipa magazina Vogue pratila je tokom ove svečanosti.

Izabranik ove djevojke, koja je po zanimanju advokatica, je Peter Neal, koji je nedavno također diplomirao pravo. Upoznali su se 2018. godine. Na vječanje su pozvali 250 gostiju. Ipak, odlučili su da ceremonija bude zatvorena za medije.

Naomi je nosila Ralph Lauren vjenčanicu, koja je bila prekrivena chantilly čipkom. U razgovoru za spomenuti magazin kazala je da je od djetinjstva maštala da nosi haljinu Grace Kelly. Za naslovnicu je pozirala u zagrljaju bake Jill.

Foto: Vogue/Norman Jean Roy
Foto: Vogue/Norman Jean Roy

"Bilo mi je zadovoljstvo posmatrati kako Naomi odrasta, otkriva ko je i stvara nevjerovatan život za sebe. Ponosni smo što je Naomi izabrala Petera za svog supruga i čast nam je da mu poželimo dobrodošlicu u našu porodicu. Želimo im dane pune smijeha i ljubavi koja postaje sve veća iz godine u godinu", napisali su Jill i Joe u saopćenju.

Njihovom vjenčanju, koje je održano dan prije 80. rođendana predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, prisustvovali su i Naomini roditelji, Hunter Biden i Kathleen Buhle.

Foto: Vogue/Norman Jean Roy
Foto: Vogue/Norman Jean Roy

"Peter i ja smo neizmjerno zahvalni mom djedu i mojoj baki što su nam pružili priliku da se vjenčamo u Bijeloj kući. Radujemo se svemu što predstoji", rekla je Naomi.

Inače, Naomi je dobila ime po predsjednikovoj starijoj kćerki, koja je poginula s majkom u prometnoj nesreći 1972. godine, kada je imala nešto više od godinu dana.