Veliko nevrijeme
32

Bh. influenseri dijele apokaliptične prizore iz Dubaija: I ljudima ovdje je ovo nezapamćeno

D. J.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Jaka kiša i grmljavinske oluje stvorile su apokaliptične prizore u Dubaiju kojima su na licu mjesta svjedočili i pojedini bh. građani.

Bh. influenserica Sabrina Tubić, koja je rodom iz Kalesije, a godinama živi u Dubaiju, na svojim Instagram storyjima objavila je niz snimaka poplavljenog grada.

"Molim vas ostanite doma ili gdje jeste i budite sigurni", poručila je uz jedan od videa.

U Dubaiju je trenutno i bh. influenser Mirza Mustafagić koji je također objavio brojne snimke iz poplavljenog grada.

"Strašno. Šalu na stranu, baš strašno. Inače ovo što se desilo zapravo je umjetno izazvano, tzv. Cloud seeding gdje se u oblake 'ubrizgavaju' materije koje izazivaju kišu kako bi se smanjila toplota, ali sada su ga pretjerali... I njima je ovo nezapamćeno", napisao je.

Jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih manekenki Enisa Bukvić, s adrasom u Dubaiju, podijelila je nekoliko videa u kojima je istaknula kako takav vjetar nikad nije doživjela u Dubaiju.

"Vrata od balkona se pomiču koliko snažno puše. Ostanite doma i budite sigurni", poručila je.

Podsjećamo, škole su zatvorene širom UAE i očekuje se da će ostati zatvorene u srijedu, kada se predviđaju nove oluje, uključujući grad.

Aerodrom Dubai, najprometnije međunarodno čvorište na svijetu, mjereno putničkim prometom, obustavio je operacije na 25 minuta i otkazao više od 50 letova.