Utjecajan par
50

Beyonce i Jay-Z ohrabruju fanove da budu vegani

Klix.ba
Beyonce i Jay-Z (Foto: EPA-EFE)
Beyonce i Jay-Z (Foto: EPA-EFE)
Otkako su postali roditelji Beyonce i Jay-Z vode više računa o svom zdravlju, a sada nastoje ohrabriti svoje fanove da imaju zdravije životne stilove i ishranu baziranu isključivo na namirnicama biljnog porjekla.

Beyonce i Jay-Z su jedan od najmoćnijih parova na svijetu, a sada svoj utjecaj koriste za promociju veganstva u sklopu poznatog svjetskog izazova Veganuary. Slavni par je u predgovoru za knjigu The Greenprint pisao o utjecaju veganstva na njihov životni stil.

"Djeca su promijenila naše živote više nego bilo šta drugo. O zdravlju smo razmišljali kao o prehrani - nešto je djelovalo, a nešto nije. Jednom kada smo na zdravlje počeli gledati kao na istinu, umjesto na prehranu, za nas je postalo misija podijeliti to sa što je moguće više ljudi. Svi smo odgovorni za naše zdravlje i zdravlje planete. Ustanimo zajedno i širimo istinu. Neka ova misija postane pokret", poručili su.

U martu 2018. godine Beyonce je tokom priprema za nastup na festivalu Coachella progovorila o veganstvu i pozvala fanove da joj se pridruže u 22-dnevnom izazovu.