Izgubili sudski spor
3

Beyonce i Jay-Z ne mogu registrovati Blue Ivy kao zaštićeno ime

Klix.ba
Blue Ivy
Blue Ivy
Beyonce i njen muž Jay-Z su izgubili pravnu bitku tokom koje su pokušali registrovati ime svoje kćerke Blue Ivy kao zaštićeno ime.

Ovaj poznati par je podnio sudski zahtjev za zaštitu imena svog prvog djeteta odmah nakon njenog rođenja u januaru. Planirali su lansirati liniju odjeće i proizvoda za bebe pod imenom Blue Ivy.

Međutim, par je sudsku bitku izgubio zbog jedne žene iz Bostona, koja je još 2009. godine registrovala svoju kompaniju za planiranje vjenčanja pod imenom Blue Ivy. Zbog toga je ured za patente i zaštitne znakove odlučio da Beyonce i Jay-Z nemaju legalno pravo da ime zadrže samo za sebe.

Veronica Alexandra, vlasnica kompanije Blue Ivy, se našla na sudu protiv jednog od najmoćnijih parova u šoubiznisu ubrzo nakon što su oni otkrili neobično ime svoje kćerke. Nekoliko dana nakon rođenja kćerke par je podnio zahtjev sudu i Američkom zavodu za petente i zaštitne znakove.

"Moja kompanija se zove Blue Ivy od 2009. godine. Sama sam smislila to ime, a ukoliko bi oni pobijedili na sudu, ja bih ostala bez posla. Morala sam zaštiti ime svoje kompanije. Veoma smo uspješni kao planeri vjenčanja i želimo da tako i ostane", rekla je Veronica Alexandra.

Alexandra je također dodala i da bi razmislila o prodaji prava na ime ukoliko bi par imao neku konkretnu ponudu.

"Ukoliko Beyonce i Jay-Z žele otkupiti ime, neka mi se jave", dodala je Alexandra.