Showbiz
0

Besplatni stanovi sirotoj djeci iz "Slumdoga"

Sarajevo-x.com
Foto: The Sun
Foto: The Sun
Nakon ogromnog uspjeha koji je doživio "Slumdog Millionaire", djeci iz siromašnih četvrti Mumbaija, koja glume glavne dječije likove u filmu, gradske vlasti dodijelile su nove stanove.

Iako su režiser i producent filmskog hita, koji su izabrali sretne mališane da tumače uloge u filmu, bili optuživani da izrabljuju djecu i na njihovom trudu zarađuju novac, pokazala su se istinitim njihova obećanja da će ovoj djeci uistinu pomoći.

Porodice desetogodišnjeg Azharuddina Ismaila i osmogodišnje Rubine Ali dobit će po stan, a dječici je, kako su istakli, dovoljno veličanstveno bilo to što su imali priliku avionom otputovati u Los Angeles na dodjelu Oskara, a nešto kasnije posjetiti Disneyland i slikati se s Mickeyem Mouseom.

Azhar sa majkom koja je izgubila jedno oko i ocem koji boluje od tuberkuloze živi pod ceradom pored jedne ceste u Mumbaiju. Rubina živi u malenoj kolibi pored koje curi kanalizacija. Obje porodice preživljavaju sa manje od dva dolara dnevno.

"Puno nam znači odgovarajući stan", kaže njen otac Raqif Qureshi. "Prvo Oskar, a sad ovo. Naše tri generacije žive u ovoj rupi, a sad ćemo otići. Nikad nismo ni sanjali da ćemo imati vlastiti stan."