Štedljivi vlasnik Formule 1
8

Bernie Ecclestone: Moje kćerke vrijede milione, ali previše troše na cipele

Klix.ba
Bernie sa kćerkama
Bernie sa kćerkama
Vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone je od najbržeg cirkusa na svijetu zaradio 2,4 milijarde funti, no nije zaboravio vrijednost novca.

Njegove kćerke Tamara i Petra poznate su po trošenju njegovog bogatstva na skupocjene automobile, vile, dizajnersku odjeću, a njihov otac nije previše sretan zbog toga. Štaviše, smatra da bi se djevojke trebale obuzdati.

Ecclestone je Tamaru i Petru dobio u svom drugom braku, sa hrvatskom manekenkom Slavicom. Djevojke od 18. godine imaju pristup milionima funti koji su do tada bili čuvani u porodičnom fondu u Lihtenštajnu.

Od tada troše nemilice. Tamara živi u kući vrijednoj 45 miliona funti, a da je sklona pretjerivanju govori podatak da na kozmetičke tretmane vodi i svoje pse. Petra je stan u Londonu platila 56 miliona funti, a prošle godine je kupila vilu u Los Angelesu koju je nekada posjedovao tvorac "Dinastije" i "Čalijevih anđela" Aaron Spelling.

"Rekao sam Tamari: 'O Bože, ne mogu ni zamisliti da živim u tolikoj kući'. Ona je rekla da se njoj uopće ne čini velika", kazao je Bernie, koji je u više navrata priznao da ne odobrava rasipništvo svojih kćerki.

Ipak, kaže da si one to mogu priuštiti.

"Svoje kuće mogu bez problema prodati, kontaktirao sam stručnjaka koji mi je to potvrdio, tako da su sve tašne i cipele koje su kupile beznačajne", tješi se Bernie.

On smatra da njegove kćerke naporno rade, ali da njihov trud niko ne uvažava upravo zbog njegovog bogatstva. Nije jasno na koga su sestre Ecclestone jer je 82-godišnji Bernie uvijek bio štedljiv. Čak i danas radi pet dana u sedmici i živi u skromnom stanu iznad svog ureda u Londonu.