Vrijedna 480 miliona eura
3

Berlusconi prodaje vilu za zabave na Sardiniji

SRNA
Vila Certosa
Vila Certosa
Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi mogao bi da proda za oko 460 miliona eura vilu na Sardiniji koja je postala poznata po burnim zabavama i gostovanjima uglednih ličnosti.

Milijarder Berlusconi navodno traži kupca za vilu "Certosa“ od 2009. godine, nakon što je jedan paparazzi fotograf napravio 7.000 fotografija na privatnoj zabavi kojoj su prisustvovale i dame u toplesima.

Među potencijalnim kupcima su jedan arapski princ i jedan ruski magnat, koji će se sastati sa predstavnicima agencije "Idra“, koja u Berlusconijevo ime upravlja njegovom imovinom, piše list "Republica“.

Vila "Certosa“ prostire se na oko 80 hektara, a sastoji se od tri objekta, sedam bazena i parka koji obuhvata jezero, vještački vulkan i nekoliko hiljada palminog drveća, kaktusa i rijetkih biljaka.

Glavna vila, koja ima sedam spavaćih soba, rezervisana je za Berlusconija. Drugu kuću koriste njegova djeca, a treća prestižni gosti, među kojima su bili ruski predsjednik Vladimir Putin i nekadašnji britanski premijer Tonx Blair.

List piše da je Berlusconi odustao od vile nakon što je španski list "Pais“ objavio fotografije žena u toplesu kao i nagog bivšeg češkog premijera Mireka Topolanega pored bazena.

Snimci su objavljeni u junu 2009. godine, ubrzo poslije izbijanja skandala povodom Berlusconijevog prisustva na proslavi osamnaestog rođendana jedne manekenke, poslije čega je njegova supruga Veronika Lario zatražila razvod.