Postupio odgovorno
22

Berin Buturović: Osjećam se dobro, bez ikakvih simptoma koronavirusa

Dž. L.
Berin Buturović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Berin Buturović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što mu je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, bosanskohercegovački pjevač Berin Buturović obratio se javnosti putem Facebooka kazavši da se osjeća dobro, bez simptoma bolesti Covid-19.
Kako je napisao, kao javna ličnost osjeća potrebu i društvenu odgovornost da se obrati svima povodom nastale situacije.

"Dana 11. marta 2020. godine sam, po unaprijed ugovorenoj obavezi, nastupio u muzičkom dijelu programa u sklopu proslave jubileja kompanije 'Igman' u Konjicu. Nakon što sam u ponedeljak, 16. marta 2020. godine saznao potvrđenu informaciju da je osoba iz Srbije koja je prisustvovala istom događaju pozitivna na koronavirus, odmah sam se prijavio kriznom štabu i ostalim nadležnim institucijama. Svakako sam automatski pristupio samoizolaciji u roditeljskom stanu u Konjicu, gdje se i trenutno nalazim zajedno s njima. Testiranje na virus je obavljeno u srijedu, 18. marta 2020. godine te sam danas dobio rezultate koji su nažalost pozitivni na koronavirus. Ja se trenutno osjećam dobro, bez ikakvih simptoma koji ukazuju na bolest Covid-19", podijelio je Buturović na Facebooku.

Pjevač se zahvalio svima koji mu neprestano šalju poruke podrške te se izvinio što nije u mogućnosti da svima lično odgovori.

"Ne sumnjam da ćemo pobijediti i ovu bitku zajedno. Na kraju, poruka za medije koji se interesuju za moje stanje, na čemu sam duboko zahvalan, ovo je moja zvanična izjava i molim vas da prihvatite da neću moći svakome pojedinačno davati istu. Još jednom hvala svima na razumijevanju i podršci", napisao je Buturović.

Podsjećamo, Buturović je među četiri osobe iz Konjica kojima je danas potvrđen koronavirus. Među zaraženima su i direktor kompanije "Igman" Đavid Muratbegović, konjički paroh te još jedna osoba. Oni su svi zajedno bili na skupu sa 180 zvanica.