Dobile elektronske narukvice
0

Beograd: Ceca sa sestrom u kućnom pritvoru

SRNA
Pjevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić od srijede su u kućnom pritvoru u kome će provesti osam, odnosno četiri i po mjeseca.

Ražnatovićeva i njena sestra počele su da služe kaznu kućnog pritvora pošto su im pripadnici srpske Uprave za izvršenje krivičnih sankcija postavili elektronske narukvice oko noge na osnovu pravosnažne presude, izjavila je portparol Uprave Zorana Vučićević.

One će kaznu služiti u Cecinoj kući u Ulici Ljutice Bogdana, u Beogradu, a tokom izvršenja neće moći da je napuštaju bez posebne dozvole suda, prenosi RTS. 

U skladu sa sporazumom o priznanju krivice, one su proglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest mjeseci kućnog pritvora i milion i po eura novčane kazne, zbog protivpravnog prisvajanja novca od "prodaje" fudbalera Fudbalskog kluba "Obilić". 

Sestre će kaznu platiti solidarno, na tri rate, od kojih prvu od 500.000 eura moraju da plate u roku od 15 dana od dobijanja presude, drugu u istom iznosu platit će u roku od šest mjeseci, a treću za godinu dana. 

Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen, bit će stavljena hipoteka na kuću Ražnatovićeve. Monitoring nad sestrama vršiće povjerenik kojeg će im postaviti Uprava, a njihovo kretanje, odnosno poštivanje zabrane napuštanja kuće, vršit će se iz komandnog centra Uprave.

Ražnatovićeva je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja. 
Ocokoljićeva se nagodila  sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverzacijma sa transferom fudbalera u zamjenu za šest mjeseci kućnog pritvora.

Ražnatovićeva će ponovo morati da se pojavi pred sudom 19. jula, ovog puta zbog nasilničkog ponašanja za koje joj prijeti kazna od pet godina zatvora. U pitanju je sukob koji je prije četiri godine izbio između  Ražnatovićeve i Predraga Ocokoljića sa direktorom FK "Mladi proleter" Aleksandrom Olarevićem koji je protiv njih i podnio krivičnu prijavu.