Oglasila se i pjevačica
24

Bend Maje Šuput optužuju za uništavanje kulturne baštine: Jahali top i visili s lustera

L. R.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Maja Šuput sinoć je putem Instagram profila objavila dio atmosfere iz scene u kojem se članovi njenog benda zabavljaju koristeći razne predmete.

Naime, Maja Šuput sinoć je nastupala u Đurđevcu u prostoru Starog grada, kojeg je zakupila jedna kompanija. No, na snimkama koje je ona objavila na svom Instagram profilu, moglo se vidjeti kako su se članovi njenog benda ponašali.

Tako je bilo moguće vidjeti kako se njeni muzičari zabavljaju uz zvuk harmonike, a onda i kako jašu top te vise s lustera. Na to je reagovo i direktor Turističke zajednica Grada Đurđevca Mario Fuček, koji se oglasio na svom Facebook profilu.

Majine objave ubrzo su obrisane s društvenih mreža, a onda je za Index.hr komentarisala da je ova zabava trajala samo minutu i da ništa nije oštećeno. Također je istakla da nisu mislili ništa loše te da ovim putem šalju izvinjenje.

"Prije svega imam potrebu reći da nije bilo nikakvog divljanja, uništavanja ili namjernog vrijeđanja ljudi koji štuju i vrednuju kulturnu baštinu. Nadalje, moram reći da dečki na snimkama niti su pijani niti su skloni bilo kakvom nasilnom ili sramotnom ponašanju (sa mnom su neki više od 15 godina), već su samo bili tog trena poneseni dobrom energijom nakon super odrađenog nastupa", objasnila je Maja.