|

Ben Affleck preko Facebooka "dijeli" filantropsko iskustvo

Ben Affleck preko Facebooka "dijeli" filantropsko iskustvo
0
S
Sarajevo-x.com
27.2.2012. u 17:37
4
komentara
0

dijeljenja
Ben Affleck preko Facebooka "dijeli" filantropsko iskustvo
Glumac Ben Affleck je na nagovor svojih kćerki otvorio Facebook profil, kako bi javnosti pokazao filantropski rad.
Za razliku od kolega koji Facebook uglavnom koriste za reklamu i sakupljanje fanova, Affleck je odlučio da Facebook bude način na koji će podijeliti svoje humanitarno znanje i iskustvo sa ostatkom svijeta.

"Meni je drago što ću moći podijeliti iskustvo koje sam stekao radeći za kampanju podizanja svijesti o Kongu. Došao sam do tačke u životu gdje sam veoma sretan i želio sam uraditi nešto više i služiti kao primjer svojoj djeci i djeci širom svijeta", rekao je popularni glumac u intervjuu za časopis People.

Affleck je dodao da su ga njegove kćerke Violet (6) i Seraphina (3) inspirisale da se više posveti radu za druge.

Slavni glumac je poznat po tome što je bio dio kampanje za Inicijativu za istočni Kongo. Za Inicijativu je lobirao u Američkom kongresu, a nakon što je usvojena i priznata, Affleck je za magazin Time pisao o nivoima korupcije, bijede i gladi u toj regiji, prenosi Huffington Post.

Affleckova supruga, glumica Jennifer Garner, je također poznata po svom humanitarnom radu i aktivizmu, a oni u svijetu glamura važe za "tihe humanitarce" koji ne eksponiraju svoj filantropski rad samo da bi bili u centru pažnje medija.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...