Zahvalila se na podršci
42

Bella Hadid o borbi s lajmskom bolešću: Vratit ću se kada budem spremna

I. S.
Foto: Instgaram
Foto: Instgaram
Manekenka Bella Hadid je otkrila detalje o svojoj borbi s lajmskom bolešću, koja zahvata prvenstveno kožu, a zatim srce, zglobove i centralni nervni sistem.

Najprije je navela da bi mlađa verzija nje bila toliko ponosna zato što nikada nije odustala te se zahvalila majci što je čuvala sve nalaze, uvijek bila uz nju, štitila, podržavala i vjerovala u nju.

"Život u ovom stanju, koje se s vremenom pogoršavalo i rad na tome da sebe, porodicu i ljude oko sebe učinim ponosnim, uzeli su danak na mnoge načine koje još ne mogu objasniti. Kao prvo, želim vam reći da sam dobro i da ne brinete. Kao drugo, ništa ne bih mijenjala. Da trebam sve ovo ispočetka napraviti kako bih došla do ovog trenutka u kojem sam sada, konačno zdrava, opet bih to učinila. To me učinilo osobom kakva sam danas", objavila je.

Pružila je podršku svima onima koji trenutno prolaze kroz ovakvo stanje.

"100 + dana hronične lajmske bolesti, liječenja koinfekcije, gotovo 15 godina nevidljive patnje, sve je to bilo vrijedno ako mogu, uz božiju volju, imati život ispunjen ljubavlju i priliku da po prvi put budem to što zaista jesam", objavila je.

Dodala je da je pokušala odabrati najbolje fotografije. Iako je ovo iskustvo bilo bolno, ishod je najbolji zato što je ovo poglavlje njenog života ispunjeno novim prijateljima, novim vizijama i "novim mozgom".

Zahvalila se na podršci ljekarima, medicinskim sestrama, kompanijama za koje radi, fanovima koji su je pitali kako se osjeća te menadžerima.

"Vratit ću se kad budem spremna. Svi mi mnogo falite. Volim vas sve", napisala je.

Podsjećamo, Bella je 2019. godine prema zlatnom rezu proglašena najljepšom manekenkom na svijetu. Uprkos zdravstvenim problemima, dala je sve od sebe kako njena karijera ne bi patila.