Oboljela 2012. godine
168

Bella Hadid govorila o svom zdravstvenom stanju: Lajmska bolest mi napada sve

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dvije sedmice nakon što je proslavila pet mjeseci trezvenosti, Bella Hadid je otkrila opsežnu historiju svoje zdravstvene borbe s Lajmskom bolešću, koju je prenio krpelj, od koje je prvobitno oboljela 2012. godine.

Najnovije zdravstveno stanje 26-godišnjakine došlo je nakon što je prije godinu dana podvrgnuta hitnoj operaciji korijenskog kanala i razvila infekciju niskog stepena ispod susjednog zuba.

Bellini doktori su joj propisali antibiotike i Motrin 800 za infekciju vilice nakon što je prije mjesec dana sletjela na Floridu, a ona je podijelila selfie.

Ispričala je kako joj se sve to događa kao posljedica Lajmske bolesti koju ima i za koju je navela da se "rasplamsala". Opisala je pratiteljima da ta bolest napada zube, čeljust, mozak, kičmu, kosti i cijeli nervni sistem.

"Svaka manja trauma, bilo fizička ili psihička, može izazvati rasplamsavanje. Moja je čeljust upaljena kad god sam pod stresom ili previše radim. Nekim danima je u redu, ali neki dani su teški. Ali sada me čeljust neizdrživo boli. Sutra ću izvaditi ovaj zub", zaključila je Hadid.

Naučnici su Bellu 2019. godine proglasili najljepšom na svijetu upravo zbog savršenih crta lica.

Vodili su se teorijom o zlatnom rezu i analizirali i najmanje detalje lica poput veličine i položaja usana, nosa, brade, jagodica i vilice. Izračunom su zaključili da ima savršene proporcije.