Showbiz
0

Beckhama pogodila vijest o teškom životu njegove sestre

Sarajevo-x.com
Lynne Beckham
Lynne Beckham
Kada je saznao da njegova sestra živi samo od socijalne pomoći, poznati fudbaler David Beckham se duboko potresao.

Bivši kapiten engleske reprezentacije i igrač "Manchester Uniteda", "Reala", "Milana" i trenutni član "LA Galaxyja", čije se bogatstvo procjenjuje na 152 miliona eura se oduvijek brinuo za svoju sestru Lynne (38).

Lynne Beckham je trenutno u jako teškoj finansijskoj situaciji i sedmično dobija 282 eura, od čega se za porez odbija 100 eura, piše "Daily Mail".

Da bi nevolja bila veća, Lynne živi sa troje djece i novim momkom koji ima kriminalni dosje zbog nasilja.

"David nije znao da Lynne živi od socijalne pomoći. Sestri je kupio kuću i uvijek je finansijski pomogao nju i njenu djecu. Davao joj je sve što je bilo potrebno. On se sada osjeća uznemireno i utučeno", izjavio je izvor blizak Beckhamu.

Odnosi između brata i sestre su potpuno zahladili 1998. godine nakon što je otkriveno da njen partner Colin Every prodaje kokain iz porodične kuće.

Par se vjenčao 1999. godine, David se ipak pojavio na vjenčanju, ali je njegova supruga Victoria odbila prisustvovati ceremoniji. Lynne i Colin su trenutno u procesu razvoda braka.

Uprkos međusobnim problemima, Beckham je uvijek velikodušno pomagao svojoj porodici. Popularni fudbaler je svojoj sestri prije dvanaest godina kupio kuću vrijednu oko 300.000 eura koja se nalazi u Essexu u kojoj ona živi sa svojom djecom, Georginom (12), Freddiem (10) i Joshom (5).

Izvori tvrde da je Lynne već dopustila novom momku Kevinu Briggsu da se useli u njenu kuću, iako ga je upoznala putem Facebooka prije samo nekoliko sedmica.

Beckham je izjavio da nije znao za prošlost novog momka svoje sestre. Prvi put ga je upoznao na koncertu Whitney Houston u Londonu prošlog mjeseca kada su Victoria i David pozvali Lynne i njenog novog momka.

Briggsova bivša djevojka Lisa Gilbey je jučer rekla da je on nasilni alkoholičar koji je bio u zatvoru osam mjeseci zbog toga što je fizički zlostavljao.

Briggsa ponovo očekuje zatvor jer je prekršio sudsku zabranu pristupa koju je zatražila Gilbey, majka njegovog sina. Ona ga je ostavila nakon što je pokušao udaviti jer je odbila napraviti mu sendvič.

Beckham je ostao blizak sa svojom mlađom sestrom Joanne (28) kojoj je također kupio kuću u Essexu vrijednu oko 600.000 eura.

Ovaj događaj je jedan od loših u posljednje vrijeme za Beckhama. Nedavno je i selektor engleske reprezentacije izjavio da više ne računa na popularnog Becksa.