Showbiz
0

Beckham u Armanijevom donjem rublju za 28 miliona eura

Sarajevo-x.com
Megapopularni nogometaš David Beckham potpisao je 28 miliona eura vrijedan ugovor i tako postao novi svjetski ambasador ugledne modne kuće Giorgio Armani.

Zvijezda američkog nogometnog kluba LA Galaxy biće glavni model nove kolekcije donjeg rublja "Emporio Armani SS08" koja će se već početkom iduće godine početi reklamirati na bilbordima širom svijeta i u mnoštvu modnih magazina.

Kako saznaje Daily Mail, ugovor je potpisan na tri godine, a u njemu stoji da će 32-godišnji Beckham primati određenu godišnju zaradu i rojalitete. Ovo je prvi put da jedan sportaš potpiše ugovor sa ovakvim uslovima, što je potvrdilo Beckhamovu poziciju najbolje plaćenog nogometaša na svijetu.

Otkako se porodica Beckham preselila u Kaliforniju, 73-godišnji italijanski modni dizajner Giorgio Armani zbližio se sa Davidom i Viktorijom što je, kako kažu njima bliski izvori bilo presudno za ovakvu saradnju.

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije nedavno je potpisao ugovore i sa kompanijama Vodafone i Gillette.

Beckham još uvijek ima ugovore i sa kompanijama Adidas, Pepsi i Motorola, kao i sa uglednim proizvođačem parfema Coty, te zarađuje 717.000 eura sedmično kao igrač nogometnog kluba LA Galaxy.