Showbiz
0

BBC: "Hells Angels" planirali ubiti Micka Jeggera

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Frontmen legendarne grupe "Rolling Stones" Mick Jagger uspio je izbjeći smrtnu kaznu, koju mu je 1969. godine presudila jedna od najpoznatijih motorističkih grupa na svijetu, "Hells Angels". Riječ je o temi dokumentarne emisije koja će se u ponedjeljak emitovati na BBC Radio 4.

BBC-jeva dokumentarna radio emisija "The FBI at 100", koja će se emitovati u ponedjeljak, otkriva kako je rock zvijezda Mick Jagger bio meta zavjere koju su 1969. godine protiv njega kovali motoristi "Hells Angels", nakon što se sukobio s njima povodom sigurnosti na koncertima.

Naime, Jagger je odlučio prestati unamljivati članove poznate motorističke grupe "Hells Angels" kao obezbjeđenje na koncertima "Rolling Stonesa", nakon tragične smrti 18-godišnjeg fana na nastupu ove rock grupe u decembru 1969. godine, u Sjevernoj Kaliforniji.

Zbog ove odluke, članovi "Hells Angelsa" su skovali plan i odlučili ubiti Jaggera tokom njegovog boravka u vikendici na Long Islandu, New York.

"'Hells Angelsi' su bili strašno ljuti zbog toga kako se Jagger odnosio prema njima, te su odlučili oduzeti mu život", otkrio je voditelj radio emisije "The FBI at 100" i dodao kako je ovu informaciju dobio tokom intervjua sa Markom Youngom, bivšim agentom FBI-a.

"Grupa članova 'Hells Angelsa' je pokušavala čamcem doći do Jaggerove vile. Čamac se uslijed oluje prevrnuo i svi su završili u vodi. Članovi su preživjeli, ali ga više nisu ppokušavali ubiti", kazao je Mangold.

Još je nejasno da li je poznati pjevač ikada bio informisan o ovom pokušaju ubistva, a "Hells Angelsi" su uvijek negirali bilokakvu povezanost sa ubistvom koje se desilo 1969. godine na koncertu "Rolling Stonesa" u Sjevernoj Kaliforniji.

Vezani članci