Bivši predsjednik SAD-a
35

Barack Obama objavio svoju listu najboljih filmova iz 2022, privukao pažnju zbog jednog ostvarenja

N. C.
Barak Obama (Foto: EPA-EFE)
Barak Obama (Foto: EPA-EFE)
Bivši američki predsjednik Barack Obama objavio je svoju listu najboljih filmova iz 2022. godine, koja je privukla pažnju zbog jednog ostvarenja.

Obama je na Twitteru objavio spisak po njegovom mišljenju najboljih ostvarenja iz 2022. godine. A jedan film s popisa ukrao je pažnju korisnicima ove društvene mreže. Naime, riječ je o kriminaslističkom trileru "Emily the Criminal".

Film prikazuje Emily Benetto, koju je utjelovila glumica Aubrey Plaza, ženu u dugovima koja pokušava otplatiti studentski kredit, ali zbog osude za kazneno djelo ne može pronaći dobro plaćen posao.

Dostavljajući hranu, ona spaja kraj s krajem sve dok je kolegica ne poveže s kupcem koji se bavi ilegalnim poslovima i koji joj obećava da će kod njega imati satnicu 200 dolara. Kako i zvuči predobro da bi bilo istinito, na kraju se otkrije da je posao povezan s lancom prevara s kreditnim karticama.

Zanimljivo je da mnogi smatraju kako film "Emily Benetto" prikazuje lošu i neodrživu ekonomiju, kakva je stvorena tokom Obamine administracije.

Korisnici Twittera zbog izbora filma bivšeg predsjednika pisali su ironične kritike i pravili šale na njegov račun po društvenim mrežama.