Pismo kćerkama
0

Barack Obama: "Mogao sam biti bolji otac"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Američki predsjednik Barack Obama priznao je da nije savršen otac svojim dvjema kćerkama Maliji i Sashi.

U pismu koje im je poslao uoči Dan očeva napisao je: "Znam da nisam bio savršen otac. Znam da sam pravio greške. U danima predsjedničke kampanje osjećao sam kao da mi je porodica miljama daleko i znao sam da propuštam dragocjene momente u životima svojih kćerki koji se nikad neće vratiti. To je gubitak koji nikad neću moći prihvatiti."

Pišući za US magazin, Obama je pozvao sve očeve da se uključe u živote svoje djece.

"Očevi nam trebaju da nas uzdignu, da shvate kako njihov posao ne završava začećem. Sposobnost da imamo djecu ne čini nas ljudima, nego hrabrost da ih uzdižemo", napisao je predsjednik te se prisjetio trenutka kad je postao otac prvi put, odnosno kad je njegova supruga Michelle rodila Maliju prije 10 godina.

"Sjećam se kad sam vozio Michelle i tek rođenu Maliju iz bolnice, vozio sam ispod dozvoljene granice, osjećajući kako budućnost djeteta imam u svojim rukama. Tog dana sam obećao da ću joj dati sve što ja nisam imao, sve što je moguće imati u životu i da ću biti dobar otac", prisjetio se Obama.

Pisao je i o vlastitom djetinjstvu kada ga je odgajala samohrana majka s djedom i bakom. To ga je iskustvo, kaže on, naučilo važnosti koju otac ima.