Apartman od 9 miliona dolara
0

Bajka u kojoj žive Thierry Henry i Andrea Rajačić

Sarajevo-x.com
Nogometna superzvijezda, Thierry Henry, ostvarila je tinejdžerski san, da živi u New Yorku. Učinio je to francuski nogometaš (33), koji trenutno igra u New York Red Bullsima, u velikom stilu, uplativši odmah početnih devet miliona dolara za dva posljednja sprata zgrade u srcu njujorškog distrikta Soho.

Ostalo je da Henry uplati još 5,85 miliona dolara za stan koji se nalazi sprat ispod, a to će učiniti čim iseli vlasnik koji je još neko vrijeme ostao tu. Tad će Henry tri sprata spojiti u jednu cjelinu...

Fantastični apartman od čak 520 kvadrata, zajedno s tek nešto manje vanjskog prostora (na krovu zgrade), uključujući i vrt s bambusom, nalazi se u susjedstvu apartmana pjevačice Alicie Keys, a u istom susjedstvu su ranije živjele i zvijezde poput Lennyja Kravitza, Courtney Love i Nicole Kidman.

Henryjev apartman ima prozore od poda do plafona, visoke pet metara, veliku otvorenu kuhinju, te sobu sa šankom, TV-om sa flat ekranom od 182 cm i stereo surround zvukom. Glavna spavaća soba ima odvojene mušku i žensku garderobu, s vlastitim tuševima - savršenu za sportistu i njegovu djevojku, Bosanku Andreu Rajačić.

Henry je proveo mjesece tražeći apartman u New Yorku, a kad je vidio ovaj u distriktu Soho, odmah se zaljubio.

"To je 'prilično iznenađujući' stan sa sjajnim pogledom i s puno svjetla", kaže broker Rafael De Niro.

Henry je izjavio kako je želio živjeti u New Yorku još otkad je posjetio taj grad kao 19-godišnjak.

'Bilo je to izvanredno putovanje, a kad god sam imao priliku, vraćao sam se ovdje', rekao je Henry, prenosi "Daily Mail".