Showbiz
4

Australija princu Georgeu poklanja krokodila

Klix.ba
Kate i William sa sinom (Foto: AFP)
Kate i William sa sinom (Foto: AFP)
Čestitke i pokloni princu Williamu i vojvotkinji od Cambridgea Kate Middleton, koji su dobili svog prvog sina, princa Georgea Alexandera Louisa, pristižu sa svih strana. No, Australija je odabrala uistinu jedinstven poklon za mališana - krokodila.

"Reptil koji se izlegao na dan kada je objavljeno da Kate Middleton i princ William očekuju svoje prvo dijete bit će poklonjen njegovom visočanstvu princu Georgeu od Cambridgea", kazao je Adam Giles, načelnik Sjeverne teritorije, gdje se krokodil, koji je također nazvan George, nalazi.

On je dodao da se nada da će poklon navesti kraljevsku porodicu da posjete taj dio Australije.

Inače, u Crocosaurus Coveu, parku krokodila u Darwinu, nalaze se i krokodili William i Kate, koji su tako nazvani nakon što je kraljevski par objavio zaruke.

Na Facebooku će biti napravljena i stranica George the Royal Croc, gdje će biti dostupne sve informacije o krokodilu, a kada princ George napuni 18 godina moći će, ukoliko bude želio, krokodila odnijeti u Veliku Britaniju.

"Znamo da će kraljevski par primati poklone iz cijelog svijeta, ali ovo je uistinu nešto posebno", kazao je Giles za AFP.

Krokodil George može narasti do šest metra i težiti do jedne tone, a mogao bi živjeti duže od jednog stoljeća.

Inače, premijer Australije Kevin Rudd objavio je da će njegova zemlja kraljevskom paru i njihovom sinu na poklon zvanično poslati popularnu dječiju knjigu "Possum Magic" i plišanu igračku.