Showbiz
0

AskMen.com izabrao najpoželjnije žene 2008. godine

Sarajevo-x.com
Popularni lifestyle magazin AskMen.com u tradicionalnom izboru 99 najpoželjnijih žena na svijetu proglasio je zvijezdu hit serije "Uvod u anatomiju", Katherine Heigl, najpoželjnijom ženom 2008. godine.

Magazin AskMen.com svaki mjesec čita sedam miliona čitatelja, a prema najnovijoj anketi njegovih korisnika, koju provodi svake godine, na vrhu liste 99 žena koje najbolje utjelovljuju kvalitete idealne djevojke ili supruge, osvanula je mlada glumica Katherine Heigl.

"Naši korisnici su ocijenjivali inteligenciju, humor, karizmu, ambicije i mnoštvo drugih osobina idealne žene", kazao je za Reuters glavni urednik ovog magazina James Bassil.

29-godišnja Heigl prošle godine je imala glavnu ulogu u hit komediji "Knocked Up", a Amerikanci je trenutno mogu gledati u romantičnom filmu "27 Dresses" u kojem glumi ženu koja je uvijek djeveruša, a nikad mlada, sve dok konačno ne pronađe ljubav.

Mlada glumica je osvojila Emmyja za sporednu ulogu u američkoj hit seriji - bolničkoj drami "Uvod u anatomiju" u kojoj glumi dr. Izzie Stevens, a koja joj je osigurala još dvije nominacije za prestižnu nagradu Zlatni globus.

[SLIKA]2[/SLIKA] Na počasnom drugom mjestu našla se zanosna manekenka Alessandra Ambrosio, a slijedi je britanska glumica Kate Beckinsale koja je poznata po ulogama u akcionoj avanturi "Pearl Harbor" i komediji "Click".

Među prvih deset najpoželjnijih žena 2008. godine našle su se:

  1. Katherine Heigl
  2. Alessandra Ambrosio
  3. Kate Beckinsale
  4. Eva Mendes
  5. Jessica Alba
  6. Scarlett Johansson
  7. Jessica Biel
  8. Rihanna
  9. Marisa Miller
  10. Adriana Lima

Više na AskMen.com