Gotovo ga onesposobio
30

Ashton Kutcher "sretan što je živ" nakon što mu je dijagnosticiran autoimuni poremećaj

I. B.
Ashton Kutcher progovorio je o situaciji koja mu je preokrenula život (Foto: National Geographic)
Ashton Kutcher progovorio je o situaciji koja mu je preokrenula život (Foto: National Geographic)
Ashton Kutcher otkrio je da je patio od rijetkog autoimunog poremećaja zbog kojeg nije mogao čuti, vidjeti ni hodati.

U kratkom pregledu nadolazeće epizode "Running Wild with Bear Grylls: The Challenge", slavni 44-godišnji glumac progovorio je o stanju koje mu je preokrenulo život.

"Prije dvije godine imao sam taj čudan, super rijedak oblik vaskulitisa, koji mi je pokvario vid, sluh, i poremetio mi ravnotežu", rekao je Kutcher.

Vaskulitis je upala krvnih žila, koja uzrokuje promjene u zidovima krvnih žila, uključujući zadebljanje, slabljenje, sužavanje i ožiljke. Postoje mnoge vrste vaskulitisa, a većina njih je rijetka. Također, on može biti vrlo opasan kada organi i tkiva ne dobivaju dovoljno krvi te rezultirati njihovim oštećenjem, pa čak i smrću.

"Te stvari ne cijenimo, dok ih ne izgubimo. Dok ne pomislimo 'Ne znam hoću li ikada više moći vidjeti, čuti ili hodati'", otvoreno je rekao glumac.

Kutcher je rekao da mu je trebalo godinu dana da skupi snagu te da je "imao sreće što je živ". Sada, tvrdi, izazove vidi kao priliku za rast.

"Onog trenutka kada svoje prepreke počnete doživljavati kao stvari koje su stvorene za vas, da vam daju ono što trebate, tada život počinje biti zabavan. Počinjete surfati svojim problemima umjesto da živite ispod njih", rekao je.

Inače, glumac danas izgleda sasvim zdravo, a tokom vikenda zapažen je na plaži gdje je pokazao neke od svojih atletskih vještina.

Kutcher danas izgleda potpuno zdravo (Foto: Twitter)
Kutcher danas izgleda potpuno zdravo (Foto: Twitter)

Uživao je igrajući nogomet na plaži u Santa Barbari, gdje je boravio sa suprugom Milom Kunis. Tom prilikom, bio je bez majice u crveno-crnom kupaćem šorcu.

Bračni par Kutcher - Kunis privukao je pažnju i akcijom prikupljanja novca za ukrajinske izbjeglice koju su pokrenuli na samom početku ruske invazije te skupili značajan iznos.