Podržavaju žrtve
27

Ashton Kutcher i Mila Kunis svjesni da su njihova pisma podrške Mastersonu prouzrokovala bol

L. R.
Ashton Kutcher i Mila Kunis (Screenshot/Youtube)
Ashton Kutcher i Mila Kunis (Screenshot/Youtube)
Nakon što su uputili pisma podrške kolegi optuženom za silovanje, Ashton Kutcher i Mila Kunis oglasili su se putem Instagrama.
Slavni par se oglasio, rekavši kako su svjesni da su njihova pisma podrške Dannyju Mastersonu prije izricanja presude za silovanje izazvali bol.

U njihovoj objavi, Kutcher navodi da ih je Mastersonova porodica zamolila da napišu nešto "o čovjeku kojeg poznaju 25 godina kako bi sudac to mogao uzeti u obzir tokom donošenja presude".

"Pisma nisu napisana da dovedu u pitanje legitimitet pravosudnog sistem ili valjanost odluke porote. Podržavamo žrtve, to smo činili kroz naš rad i nastavit ćemo to činiti u budućnosti”, rekla je Kunis.

Kutcher je rekao da njihova namjera s pismima nije bila "potkopati svjedočenje žrtava ili ih na bilo koji način ponovno traumatizirati.

"Nikada to ne bismo htjeli učiniti i žao nam je ako se to dogodilo", istaknuo je glumac.

"Naše srce je uz svaku osobu koja je ikada bila žrtva seksualnog napada, seksualnog zlostavljanja ili silovanja", zaključila je Kunis.

Inače, slavni par je uključen u nekoliko filantropskih projekata, uključujući organizaciju koju je Kutcher osnovao za borbu protiv trgovine ljudima u svrhu seksualne eksploatacije.

Podsjećamo, par je zajedno glumio s Dannyjem Mastersonom u seriji "Lude sedamdesete". U svojim pismima podrške upućenim sudu, par je jamčio za Mastersonovo ponašanje. Ipak, Masterson je osuđen na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog silovanja. Masterson tvrdi da je nevin i planira se žaliti na svoj slučaj.