Plus size manekenka
12

Ashley Graham izazvala bijes pojavljivanjem na Met Gali: Slaviš čovjeka koji je mrzio debele žene

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najpoznatija plus size manekenka Ashley Graham koja je nedavno ponijela i titulu najseksipilnije žene na svijetu pojavila se na ovogodišnjoj Met Gali koja je bila posvećena odavanju pošasti dizajneru Karlu Lagerfeldu.

Manekenka i voditeljica se na crvenom tepihu pojavila u spektakularnoj crno- rozoj kreaciji.

"Čast mi je nositi ovu nevjerojatnu kreaciju briljantnog Harrisa Reeda odajući počast kultnom Karlu Lagerfeldu. Genij dizajna Reed unosi novi život u modu s ovim izgledom Chanel Haute Couture haljine s Karlove revije F/W 1987-88. Zajedno smo stvorili snažan trenutak spajajući Lagerfeldovu gracioznost s prepoznatljivom fluidnošću Harrisa Reeda. Jednostavno se osjećam tako lijepo", napisala je Ashley na svom Instagramu, no njena objava ubrzo je pokupila gomilu negativnih komentara.

"On je mrzio je žene s oblinama", "Hmmm, rastužuje me 'PLUS SIZE' model koji slavi muškarca koji mrzi krupne žene i govori užasne stvari o ženama", "Izgledaš zapanjujuće kao i uvijek. Ali muškarac kojeg slaviš nikada ne bi priznao tvoju ljepotu. Rekao je neke prilično grozne stvari o ženama koje nisu 'mršave poput modela'", "Licemjerno od tebe, on je mrzio debele žene", neki su od komentara.

Podsjećamo, jedan od najvećih skandala Karl je izazvao komentirajući izgled tada velike nove britanske zvijezde Adele. Karl nije imao nimalo milosti i za nju je, bez pardona, izjavio kako je predebela. I kao da to nije bilo dosta, uz priznanje da mlada pjevačica ima božanski glas i lijepe crte lica, sve je dodatno zapaprio s: 'Samo to lice nitko ne može vidjeti od naslage sala'. Ta je bahata i bezobrazna izjava izazvala veliki bijes Britanaca, koji su odmah zaprijetili kako je sve s njegovim potpisom za njih roba koja se ne kupuje, a ogorčeni su s razlogom bili i mnogi koji upravo modnu industriju krive za trend velike mršavosti koji promoviraju modne piste i koji tvrde kako upravo te nerealne slike mlade djevojke guraju u anoreksiju i bulimiju.