"Moje ime je Max"
0

Armstrong objavio rođenje sina na Twitteru

Totalsport
Amerikanac Lance Armstrong (37), sedmerostruki pobjednik Tour de Francea, najprestižnije svjetske biciklističke utrke, objavio je rođenje svog sina na jednoj od internetskih društvenih mreža, Twitteru.

Armstrong se često obraća javnosti putem Twittera, a ovaj je put ponosni i razdragani otac objavio i sliku svojega sina.

  • Šta ima narode? Moje je ime Max Armstrong i tek sam se rodio, moja je mama zdrava, a i ja sam – napisao je Armstrong, kojem je novorođeni sin četvrto dijete i prvo sa sadašnjom djevojkom Annom Hansen. Iz prvog braka s bivšom ženom Kristen slavni biciklist ima još troje djece.

Armstrong je također kasnije nahvalio i liječničko osoblje koje je pomoglo pri rođenju njegovog sina visokog 50,8 centimetara i teškog 3,3 kilograma.

Američi biciklist se umirovio 2005. godine, a povratak na staze najavio je u septembru prošle godine. Na nedavno održanoj Utrci kroz Italiju (Giro), nastupio je prvi put u karijeri i završio ka 12. u ukupnom poretku. Posljednje dvije sedmice takmičenja nije davao izjave za novinare, a javnosti se obraćao saopćenjima putem Twittera.