Dvije godine nakon napada
5

Ariana Grande nastupa na gay paradi u Manchesteru

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američka pjevačica Ariana Grande nastupit će na ovogodišnjem Manchester Prideu i to dvije godine nakon što su 22 osobe poginule u samoubilačkom napadu za vrijeme njenog nastupa na istom događaju u Manchester Areni 2018. godine, prenosi BBC.

Ariana Grande je rekla da je naprosto htjela progovoriti na Twitteru nakon što su neki izrazili zabrinutost zbog toga što će se ona ponovo naći u centru LGBT događaja. Ona je također odgovorila na optužbe vezane za cijene ulaznica rekavši da su one "izvan njene kontrole".

U poruci na Twitteru ova 25-godišnjakinja je napisala da želi "proslaviti" zajednicu koja ju je podržavala tokom cijele njene karijere bez obzira na "njen identitet ili to kako je ljudi označavaju".

Ona ja u tvitu dodala kako je sretna i zbog toga što će imati priliku posjetiti mnoge ljepote Manchestera.

Popularna pjevačica je također rekla da su glavne zvijezde Manchester Pridea u prošlosti bili umjetnici svih seksualnih orijentacija i spolova, uključujući i popularne pop pjevačice Cher i Kylie Minogue.

"Ukoliko neko misli da nisam zaslužila da mi bude ponuđeno da pjevam na ovom događaju, poštujem to. Međutim, dobila sam poziv koji sam prihvatila te sam uzbuđena i zahvalna zbog toga", rekla je ona.

Pjevačica je ipak naglasila kako se ne osjeća "herojem pokreta za LGBTQ prava".