Uspješni Hercegovac
54

Arhitekta Amer Tanović iz Mostara gradi vilu za Salmu Hayek na hrvatskom otoku

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Arhitekta Amer Tanović iz naše zemlje, tačnije iz Mostara, gradi vilu za Salmu Hayek u Hrvatskoj.

Tanović je 17 godina živio u New Yorku te se vratio u Mostaru gdje sada živi i radi. On je gostovao u podcastu "Sredinom" te je govorio o svom poslu i klijentima za koje je radio u Americi.

Naime, Tanović je otkrio i da trenutno gradi kuću holivudskoj glumici te ispričao da kada je prihvatio projekt nije znao da će raditi za Hayek.

"Ja ne gledam TV, ne gledam filmove. Moj zadnji film koji sam gledao bio je 'Policijska akademija 7', prošlo je dugo vremena od tada. Tako da ja ne poznajem glumce. Te osobe ne vole da budu eksponirane u javnosti. To je jedan mali otoku u Hrvatskoj ne mogu iznositi detalje. Ja nju nisam prepoznao. Ne znam ja te glumce, ni kako izgledaju, ni ko su. Ja sam posao dobio preko matične firme iz New Yorka koja zna da sam ja tu na ovom području te su me zamolili da ja preuzmem projekt ako se to, naravno, njoj svidi", kazao je.

On je istakao kako je Salma jako ljubazna osoba te da je saradnja s njom ugodna.

"Gradi jednu kuću od nekih 200 kvadrata. Tu na otoku mi sjednemo na ručak i niko nas živ ne zna. Narod na otoku je isti kao i ja, nit je ko zna, nit je ko prepozaje. I to je njoj super. Ona može otići sa svojom porodicom odmoriti se da ne mora imati oko sebe tjelohranitelje koji je prate. Ona je neopterećena žena, jako jedna skromna ličnost", kazao je.

Ovaj Mostarac je gradio i za slavne poput Madonne i Marthe Stewart. Madonna ga je posebno oduševila i istaknuo je to u podcastu.

"Ona je jedna divna osoba. Nemojte misliti da je to čudna osoba. Na tom projektu je radilo svaki dan između 50-70 radnika i svaki dan je ona iz svog VIP restorana poslala ručak. Konobare bi poslala. Ta žena je počela s ulice. I ona se uvijek vraća na tu priču, kako je ona počela. Tako je i mene gledala. I ja sam počeo s istih ulica samo dolazeći odnekuda", rekao je Tanović.