Traumatično iskustvo
2

Anne Hathaway: Sa kratkom kosom sam izgledala kao muško

Klix.ba
Anne Hathaway
Anne Hathaway
Američka glumica Anne Hathaway je otkrila da je bila neutješna nakon što je morala ošišati svoju kosu zbog uloge u "Les Miserables".

Hathaway, koja tumači lik siromašne samohrane majke Fantine u ovoj filmskoj adaptaciji poznatog mjuzikla, je za The Mirror rekla da je njena transformacija bila jako traumatično iskustvo. Kako je rekla, to je bila jedna od najtežih odluka u njenom životu.

"Nazvala sam svog muža Adama. U tom trenutku sam se gledala u ogledalu i shvatila da izgledam kao moj homoseksualni brat. Izgledala sam kao muškarac. Shvatila sam da ne mogu popraviti to što sam uradila. To mi je promijenilo cijeli identitet. Dovelo me je na rub plača. Bila sam neutješna. To je bila jedna od najtežih stvari koje sam uradila u životu. Zaista nisam očekivala da će biti tako. Nije postojalo ništa što bi mogla uraditi da me pripremi za taj šok. Pripremate se za ulogu, pripremate vaš glas za pjevanje, ali ovo se jednostavno desilo", kazala je Hathaway.

Hathaway je pristala da ošiša kosu nakon što je pročitala dio scenarija u kojem je Fantine prinuđena da proda svoju kosu i zube kako bi pokušala prehraniti svoje dijete.

"Kada sam dobila ulogu i pročitala scenarij, shvatila sam da su zadržali tu scenu. Nakon toga sam pročitala knjigu i ta scena se činila jako dirljivom. Pomislila sam da bi film dobio novu dubinu. Ipak, kao glumici mi je drago što sam mogla na autentičan način da prikažem tu fizičku transformaciju", dodala je Hathaway.