Glumica iskrena
102

Anne Hathaway: Da nisam glumica, bila bih alkoholičarka

Klix.ba
Anne Hathaway (Foto: Shutterstock)
Anne Hathaway (Foto: Shutterstock)
Anne Hathaway progovorila je o svom problemu s alkoholizmom u novom intervjuu za magazin Tatler te se usput našalila kazavši kako bi vjerovatno bila alkoholičarka da nije glumica.

"Mogla bih se vidjeti kao učiteljica ili vojnik. Mogla bih biti i neka vrsta filantropa, ali najviše od svega, bila bih alkoholičarka", kazala je Hathaway.

Glumica je prestala piti prošle godine kako bi se više posvetila svom dvogodišnjem sinu Jonathanu i suprugu Adamu Schumanu. Kako sama priznaje, njen veliki problem jeste što voli alkohol.

"Problem je što me alkohol čini nedostupnom za mog sina. Moj posljednji mamurluk trajao je pet dana. Zaslužila sam ga. Bilo je to dnevno alkoholiziranje s prijateljima koje se pretvorilo u večernju proslavu rođendana. Nikada neću biti ta osoba koja može ispijati čašu vina cijelu večer", ispričala je Hathaway.

Ona je o problemima s mamurlukom i alkoholom govorila nedavno i u intervjuu za Bostom Commom magazin.

"Kada budem u fazi života gdje ću imati dovoljno prostora za mamurluke, počet ću ponovo piti, ali to se neće desiti dok moje dijete ne bude izvan kuće", rekla je glumica.

Dok se trudi da ostane trijezna, Hathaway izražava veliko poštovanje prema majkama koje imaju drugačije pristupe životu.

"Samo želim da razjasnim neke stvari. Ne mislim da je ispijanje alkohola loše. Samo je stvar u tome kako to radite. Ja lično mislim da je to zabavno, ali jednostavno nije vrsta zabave koja ide uz majčinstvo", zaključila je Hathaway.