Prije 25 godina
5

Annabella Sciorra potvrdila pred sudom da ju je Harvey Weinstein silovao u njenom stanu

Dž. L.
Annabella Sciorra (Foto: EPA-EFE)
Annabella Sciorra (Foto: EPA-EFE)
Italijansko-američka glumica Annabella Sciorra svjedočila je u slučaju protiv Harveyja Weinsteina te je pred sudom još jednom potvrdila da ju je reditelj brutalno silovao u njenoj kući prije 25 godina.

Sciorra, poznata po ulozi u TV seriji "The Sopranos", ispričala je da je Weinstein nasilno ušao u njen dom i napao je.

"Pokušavala sam ga skiinuti sa sebe. Udarala sam ga, šutala...", kazala je Sciorra pred sudom u New Yorku.

Ipak, 67-godišnji reditelj odbacuje sve optužbe koje uključuju i silovanje. Ukoliko bude osuđen, mogao bi provesti ostatak života iza rešetaka.

Suđenje za incident za koji gospođa Sciorra tvrdi da se desio prije 25 godina teško bi se moglo nastaviti u New Yorku. Međutim, tužitelji namjeravaju iskoristiti svjedočenje ove glumice u prilog njihovoj optužbi da je Weinstein seksualni predator. Da bi to učinili, moraju dokazati da je Weinstein počinio teško seksualno zlostavljanje protiv najmanje dvije osobe.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Inače, reditelj je optužen za silovanje Jessice Mann u hotelskoj sobi u New Yorku 2013. godine, kao i za nasilni seksualni čin nad Mimi Haleyi 2006. godine.

Njegov tim odbrane kazao je da su sve njegove akcije bile sporazumne, uključujući i jedan "odnos iz ljubavi".

Sudeći prema emotivnom svjedočenju Sciorre, glumica je jednom prilikom večerala s Weinsteinom, nekada između 1993. i 1994. godine. Holivudski mogul navodno je ponudio da je poslije večere odveze u njen stan na Manhattanu.

Ubrzo nakon što ju je ostavio ispred stana, glumica je čula kucanje na vratima. Kaže kako je to bio Weinsten koji je nasilno ušao, odgurao je do njene spavaće sobe i silovao je na njenom krevetu.

"Popeo se na mene i silovao me. Bilo je toliko odvratno da se moje tijelo počelo tresti na veoma neobičan način. Prijetio mi je. Bila sam veoma uplašena. Pokušavala sam se boriti s njim, ali nisam uspjevala, jer mi je čuvao ruke", u suzama je ispričala Sciorre prilikom svjedočenja.

Weistein je ignorisao sve njene navode govoreći da ništa nije istina.