|

Anna Chapman se kandiduje za ruski parlament

Anna Chapman se kandiduje za ruski parlament
0
S
Sarajevo-x.com
23.2.2011. u 10:28
2
komentara
0

dijeljenja
Anna Chapman se kandiduje za ruski parlament Anna Chapman
Razotkriveni ruski špijun, Anna Chapman, u decembru se namjerava kandidovati za ruski parlament i to kao član partije premijera Vladimira Putina, piše Telegraph.
Snažna partija Ujedinjena Rusija ruskog premijera Vladimira Putina potvrdila je da će član parlamenta za regiju Volgograd u južnoj Rusiji biti Anna Chapman, objavile su novine Nezavisimaya Gazeta. Chapmanova se rodila i odrasla u ovoj regiji. Uloga u politici će označiti povratak glamurozne mlade žene koja je jedna od deset ruskih agenata deportovanih prošlog ljeta iz SAD-a.

Chapmanova ima 29 godina. Otkako se vratila u Rusiju, vješto je izbjegavala davanje intervjua, ali je radila na popravljanju svog ugleda. U decembru prošle godine je postala vođa mladog krila Putinove partije sa zadatkom da probudi patriotizam u mladim ljudima.

Ukoliko Chapmanova postane član parlamenta, krenut će putem Andreija Lugovoija, bivšeg KGB-ovog tjelohranitelja, koji se traži zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna Alexandera Litvinenka u Londonu. Nakon što je odbio da mu se sudi u Velikoj Britaniji, Lugovoi je u Rusiji napravio političku karijeru predstavljajući ultranacionalističku partiju lojalnu Kremlju.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...