Showbiz
2

Anjelica Huston progovorila o danu kada je Polanski silovao 13-godišnjakinju

Klix.ba
Glumica Anjelica Huston je promovirala svoje memoare pod nazivom "Gledaj me". Dijelovi te knjige već su objavljeni u javnosti i to oni koji se odnose na njen katastrofalni odnos i raspad veze sa Jackom Nicholsonom.

U knjizi je prvi put progovorila i o danu kada je reditelj Roman Polanski nadrogirao i silovao 13-godišnju Samanthu Geimer. Dogodilo se to u kući njenog tadašnjeg momka Nicholsona 1977. godine. Tvrdi kako u prvi mah, kada je ušla u kuću i vidjela reditelja sa 13-godišnjakinjom, nije mogla ni pretpostaviti šta se dogodilo. Roman joj je rekao da je fotografisao djevojku. Jedna od tih fotografija je bila i na naslovnici Samanthine knjige u kojoj je tvrdila da je Polanski prestao razgovarati sa Anjelicom nakon tog dana. Međutim, glumica u svojim memoarima tvrdi da to nije tačno.

Osim toga, navela je da nije posumnjala da ima bilo šta loše u tome što su bili zajedno, jer joj je djevojka izgledala starije nego što jeste. Sutradan, kada je policija pokucala na vrata, ispostavilo se da je Polanski silovao 13-godišnjakinju tako što ju je prethodno nadrogirao.

U momentu kada je Anjelica ušla u Nicholsonovu vilu, njih dvoje su izašli. Djevojka je na nogama imala cipele sa visokim potpeticama, a Polanski je u tom trenutku uzeo svoju jaknu i kameru te su zajedno napustili kuću.

Polanski zbog ovog slučaja ne smije ući na teritoriju SAD-a, a nakon što ga je djevojka tužila, platio joj je blizu pola miliona dolara.